söndag 8 april 2018

Paus
Nu är det helsvetsat och riktat. Det gick faktiskt ganska enkelt. Jag måste ha lyckats skapligt med förarbetet för det slog sig inte alls farligt trots en söm tvärs över taket.

Pansarfilen är oumbärlig vid riktning, ett drag med filen och pluspunkterna framträder som i herrens ljus.

Jag är faktiskt jävligt nöjd med resultatet så här långt, men nu får projektet vila medans jag vårrustar båten.

På väggen har jag försökt bokföra timmarna, men jag vet att jag har missat att skriva upp dom då och då. Detta är i alla fall vad det minst har tagit, även om en stor del av tiden har gått åt till spekulerande, som alltid.

16 kommentarer:

Anders sa...

Ser för jävla bra ut, varför gjorde inte Mercury taket sådär från början?

Svarvarn sa...

Tror jag klurat ut vad det du ska göra med taket som ingen annan gjort. Alla andra taksänkta jag sett eller sett bilder på har en mjuk övergång mellan rutan och bakluckan. Misstänker du ska göra ett veck som det ser ut när taket inte är sänkt. Lite klurigt att formulera sig på ett bra sätt. Men jag hoppas du förstår.

Anonym sa...

Blir kalas, blir det Ford sierra eller Saab stolar ? ;)

/Johnny Boy

Togga T sa...

Duktigt fet snett bakifrån

Stellan sa...

Svarvarn, nja. Det är ju åt det hållet, fast det du nämner har flera gjort även om det inte är det vanligaste.
Johnny pojk, Dacia Duster har jävligt feta stolar.

Anonym sa...

Varför blir det inte 82 kommentarer å frågor angående hur man gör. Självklart inget man lär sig utan svårt å tårar men en liten Timell beskrivning av riktningen till exempel. Vad vi dödliga ska tänka på innan vi bränner kaross plåt på liknande sätt. Nä de 82 kommentarerna kommer bara när set gäller nått som varenda kotte kunde räkna ut på förhand att vi inte var överens om i världen (politik).
Nä släng in lite tips så vi andra kan vingla i rätt väderstreck iallafall.
Hatten av för resultatet!

Stellan sa...

Anonym, man ser ju på bilderna hur man gör.
Fast i början av choppningen lade jag in mer text med utförlig beskrivning, men sedan tröttnade jag på det. Men i stort sett så kapar man av takstolparna på två ställen och kastar det som blir över emellan snitten. Sen svetsar man ihop skiten och lägger i lite plåt där det behövs.

Anonym sa...

Varför anger du måttet du har sänkt taket i den efterblivna måttenheten tum? Är det för att det är en Amerikansk bil? Har Åland övergett det metriska systemet? Är det för att nån bilbyggaridol gör så för att han kommer från USA? Varför?

Stellan sa...

Anonym, du har helt rätt, det är givetvis för att jag har amerikanska bilbyggaridoler. Du kan få bli slutsats och logikminister i min nya regering. Förklara det efterblivna med tum så att jag kan lägga in det i vårat partiprogram. Välkommen i gänget!

Anonym sa...

Hahaha, svårt att nå fram med ironi i skrift.
Jag tror verkligen inte för en sekund att du tycker Boyd eller Foose är det tuffaste som finns.
Men visst är tum efterblivet. Jag tycker t.ex. att iden med att 2mm är dubbelt så mycket som 1mm är rätt logisk, att 5/8-dels tum är större än 9/16-dels tum tar nån millisekunds omväg i skallen, och hur mycket skiljer det däremmelan?
Sen ska det heta nåt helt annat när man pratar plåttjocklekar och ytterligare en annan enhet för att beskriva slangkopplingar.
Men allvarligt talat, varför används tum i så stor utsträckning när det handlar om taksänkningar eller utdragna hojramar.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag håller med dig om att alla dessa olika måttstorheter beroende på vad som anges kan skapa en viss tankeförvirring.

Stellan sa...

Jag tycker att tum är gammaldags och charmigt. En Yamaha R1 är som jämförelse precis som det metriska systemet, jättebra men karaktärslöst. En Storsida är rätt kass, men likt tumsystemet ganska charmig. Men efterblivet tycker jag inte.
Nä, du har helt rätt, inte har jag några idoler i kustomsvängen😉

Anonym sa...

Appopå måttenheter: En mile kommer från romarriket. Det är en mille, alltså tusen dubbelsteg, som de romerska soldaterna marscherade. Avdelningen onödigt vetande. SidfläskGöran

Anonym sa...

Aha, det är därför jänkarnas sätt att mäta skit är rena grekiskan.....

/Johnny Boy

Stellan sa...

Ledsen att brhöva släppa bomben, Johnny Pojk, men Rom låg inte i Grekland.

Anonym sa...

Inte ens under romarrikets dagar ??

Ledsen behöva släppa bomben Stellan men romarriket var inte Italien om du nu trodde det...........;)

/Johnny Boy