fredag 25 maj 2018

Danskjävlar!


Grundfos trycker upp en hel jävla bok för att informera om att barn och funktionshindrade kan skada sig och bli kränkta av deras jävla pump samt dom uppgifter som man redan kollat innan man köpte pumpen.

Vill man veta nåt om justering av dito, så kan man fota nån rymdkod med datatelefonen.

45 kommentarer:

rocket goldstar sa...

Allt ska man ta reda på själv nuförtiden, och den där jävla banken ska vi inte tala om, tror fasen att bankhatet växer sig starkare och starkare. Vad hände med tro hopp och kontanter ?
Annat var det förr, service på post, bank osv. Dessutom fick man röka hos bilhandlaren.

Stellan sa...

Rocket, På tal om det, har du funderat på innebörden av ett kontantlöst samhälle?

Anonym sa...

Det verkar vara skitjobbigt att vara röris, att inte få allt serverat 😉
Du får helt enkelt ställa lite krav på chefen. Se till att han beställer manual med pumpen.

rocket goldstar sa...

Det har jag funderat mycket på och jag gillar inte tanken på att folk litar blint på datorer.
Beställde en grej för 28 bananer och lyckades inte betala, det var något knas med bank id. Frustrerande när man har pengar men inte lyckas betala.
Sedan har vi ju det där med "storebror ser dig" grejen, ganska obehagligt men jag registrerar väl mig själv genom att skriva här också så det kanske bara är att gilla läget.
Jag var sen med att köpa grejer på kort och minns mitt första kortköp, ett paket gul Blend 😁 Saknade kontanter och tänkte, nu jävlar tar jag steget in i framtiden, det är 10-11år sedan nu.

Lortgris Garpenberg sa...

Inte helt lätt att stoppa in kontanter på banken,måste ha kvitto från en bilaffär eller liknande.

rocket goldstar sa...

Lortgris: Sålde en Volvo duett för 20pistoler kontant och fick fylla i en lapp på banken när jag skulle sätta in bananerna på kontot. Jag garvade gott och förklarade att jag bara sålt en gammal bil. Det var ju inte en förmögenhet lixom.
Fast överföringar kan ju vara bra också för jag var lite nervös när jag sålde en knarr kontant, 100Lök på arbetsbänken i garaget kändes inte riktigt bra heller.. Fast ändå härligt.

Stellan sa...

Anonym, ja det är därför vi tjänar så jävla mycket pengar!

Anonym sa...

Jaha, handlade detta om svartjobb? Tror inte rörisar deklarera stora löner.

Stellan sa...

Anonym, du tror för mycket. Jag jobbar förövrigt inte svart.

Anonym sa...

Sitter och skriver ut säkerhetsdatablad på alla kemikalier (allt som finns i burkar typ) i verkstan och vill bara skjuta mig själv i huvudet. Varje burk har ett eget nummer och således mellan 9 och 35 sidor mumbojumbo om att det är oätligt som ska skrivas ut och katalogiseras. Att det finns på internet sökbart och enkelt spelar ingen roll. Att ha företag är fan ett gissel. Jag hat inga anställda kan tilläggas. Nästa punkt på skitlistan är att göra riskanalyser på alla arbetsmoment i en enmansverkstad som jobbar med allt mellan himmel och jord... GDPR får jag ta sen. #kräks /björnen

Acke sa...

Byråkrater och knoddar blir västerlandets undergång. Vägrar kort!

Stellan sa...

Björnen, det är så jävla sjukt. Det är Eu-direktiv på precis allt, och kuken måste iso-certifieras om man ska få runka med den(samlag är ju inte att tänka på med den nya lagen).

Acke, vad är knoddar? Förövrigt tror jag att västerlandet kommer att hinna gå under av andra skäl innan din profetia slår in, men i övrigt håller jag med.

Jesper Bergvall sa...

Köpte min första CD-ROMspelare till min dator 1995. För att installera den behövdes manual och en drivrutin stod det på en liten lapp. Dessa fanns att hitta på den medlevererade CD-skivan...

Kul då man var först i bekantskapskretsen med en CD-ROMspelare.

Acke(upprörd) sa...

En knodd är väldigt grovt sagt en sån som sitter och räknar pengar. Bank-knodd. Fond-knodd,Finans-knodd, EU-knodd, Advokat-knodd,t.o.m Bod-knodd. o.s.v. Finns i miljonupplaga nu för tiden.

rocket goldstar sa...

Tackar för ordet, bas-knoddar lirar i samma liga.

Stellan sa...

Rocket, du hajjade inte vad en knodd var va?

Dasen sa...

Björnen - Kemikalier är ett härligt område...
Att tyda, översätta och skapa säkerhetsdatablad och hålla koll på alla jäklar regler kring kemikalier har varit en stor del av mitt jobb i en jädra massa år. När jag började hade Sverige en hel del egna ideer och gick längre i sina krav än andra länder (vi inbillar oss ju alltid att vi vet lite bättre här) vilket ställde till ett helvete när man som vi importerade kemiska produkter. Sedan tvingades myndigheterna att ta bort våra undantag och följa EU standarden vilket gjorde livet rejält mycket lättare. För några år sedan fick sen FN och EU för sig att allt skulle ändras i grunden för att skapa ett globalt system - bra tanke - och sedan dess är det soppigare än någonsin. Svenska myndigheter ligger dessutom på som illrar och lobbar för att trassla till det ytterligare, vi har ju massa statsanställda som behöver ngt att göra, så räkna med att det blir värre och värre. De får nog ta och anställa en 3-4 administratörer...

rocket goldstar sa...

Nääää det kanske blev lite fel...Vi kör väl med basjävel som vanligt.
Fast min bas är en hygglig prick.
Jag kan sakna bank-knoddarna, nuförtiden får man knodda själv efter bästa förmåga på datorn.

Anonym sa...

Ja, så finns det alternativet att skriva adressen under qr-koden (rymdkoden) i en web-browser. Men det kanske är övermäktigt det med?

Stellan sa...

Ja du anonym, eller så använder dom bruksanvisningen till att skriva en bruksanvisning i... Jag förstår inte riktigt vart du vill komma med ditt svamlande. Helt klart är i alla fall att det stör dig att jag tycker att det är bra med bruksanvisningar som går att använda utan uppkoppling.
Hur kommer detta sig? Kan du föklara vad som är så bra med att man måste gå ut på nätet för att felsöka en helt ny produkt, när det ändå kommer med en pamflett på hundra sidor?

rocket goldstar sa...

Kan det vara så att mr anonym är en knodd, dvs sitter bakom ett skrivbord och har lätt för datorer tabeller och siffror, saker som kanske inte är lika lätt när man väl ska utföra arbetet i verkligheten.
Nu hamnade väll "knodd" i rätt sammanhang ?

Magnus W sa...

Knodd låter i mina öron, efter att ha tolkat Ackes förklaring, som sådan person som likt grus i maskineriet gör att det går lite trögt och att det går åt mer energi (pengar) för att driva runt det hela. Vilket naturligtvis sker på bekostnad av andra kuggar som inte bara får arbeta hårdare men också slits mer.

Eller om något kanske kan dra sig till minnes texten från Sug På Den med Just D.

Stellan sa...

Nu vart det rätt, Rocket.

rocket goldstar sa...

Tänk vad man kan lära sig genom att tagga skit över en kopp kaffe.
Förövrigt kan jag meddela att Wheels magazine är på dekis...

Acke sa...

Ett annat utmärkande drag för en knodd är att han tror att kunderna/folk är till för honom och inte tvärt om. Egen vinning i stället för en insats för det stora hela. Har blivit en väldigt vanlig typ nuförtiden.

Acke sa...

Och ett kort meddelande till ANONYM : qr-koden i en web-browser???????????????????

Gunnar sa...

Jag håller med om det befängda i att trycka upp en tjock bokjävel med pekpinnar och sedan hänvisa till en digital bruksanvisning. Helt idiotiskt.
Men samtidigt gillar jag det digitala, på en del sätt.
Jag skulle byta en dimljuslampa på bruksbilen. För att komma åt den måste man bända loss en massa bräckliga plastbitar. Gör man det inte i rätt ordning och bryter på rätt ställen så slutar det med att man får gå med mössan i handen till märkesverkstaden, och beställa skitdyra grejer.
Då var det rätt bekvämt att ta upp telefonen och googla, för att hitta en video på Youtube som visade hur man gör.
Så kunde man inte göra förr, då fick man beställa hem en Haynes-bok. Å andra sidan, på gamla biljävlar är det ganska uppenbart hur man får loss ett lyktglas - det är ju nästan alltid två synliga stjärnskruvar ...

Anonym sa...

Kanske Acke har problem med läsförståelse: -"...adressen under qr-koden..."

Acke sa...

Det har jag säkert när det gäller qr-koder och web-browsrar........

Preben sa...

@ Gunnar: jag föredrar en Haynes eller ännu bättre en Clymers alla dagar i veckan. Dessutom brukar det vara 3 stjärnskruv. :-)

Acke är en klok och smart gubbe.

Stellan sa...

Rocket, vad fattas dom?

Gunnar, jag gillar ju också en del saker med det digitala. Utan nätet skulle vi tex, aldrig få att dissidenter som Tommy Robinson fängslas i västvärlden.

Anonym, du är en rätt dum jävel, faktiskt.

rocket goldstar sa...

Det skulle iofs vara min entusiasm som sviktar men den känns lite urvattnad. Ett plus är att MOON-Håkan börjat skriva i tidningen.

Stellan sa...

Ja, själv skiter jag fullständigt i bilar och sånt. Men det är viktigt med värdegrund och så...

Anonym sa...

Stellan, du borde passa bra som politiker. Du är helt i klass med svetsarleffe. Både svetsare och dryg. En riktig diplomat med den rätta värdegrunden.

Preben sa...

@Anonym: vad gör du egentligen här på bloggen, annat än att gnälla över vad andra skriver, du skriver inget vettigt, bara gnäller på folk.
Vad skulle du säga om nån anonym person klampar in i ditt kök när du dricker och börjar gnälla, gnälla och gnälla, skulle du tycka det var trevligt?
Du kanske skulle ta och hitta en annan blogg och gnälla,eller varför inte Alice Bah Kuhnkes twitter, hon skriver mycket konstigheter läste jag i tidningen.

Preben sa...

"in i dit kök när du dricker kaffe" skulle där stå i inlägget ovan.

Stellan sa...

Anonym, kommentaren "Kanske Acke har problem med läsförståelse" var inte dryg då eller?
Märk väl att jag behandlade dig med respekt och besvarade dina frågor fram tills dess att du häcklade min vän för att han missade ett ord i en mening. Du har inte besvarat en enda av mina frågor, utan bara varit oförskämd.
Lite självrannsakan skulle inte skada, men jag tackar ändå för att du får oss andra här att framstå i en bättre dager.

rocket goldstar sa...

På tal om värdegrund, jag kallade Mats lite skämtsamt för pajas och då fick jag höra att man kan kalla Mats för mycket men absolut inte pajas.
Med det vill jag säga att man muckar inte ostraffat med Acke, det är ju värre än att smutskasta kungen.
Förövrigt kan jag meddela att det är väldigt varmt att arbeta som svetsare just nu, extra påtagligt blir det när KNODDARNA från kontoret struttar förbi i kortbrallor Smärtingskor och undertröja.
Min mentala hälsa är på topp just nu, håller på att fixa ett dåligt samvete som gnagt i några år, avloppet i baracken. Nu vet ni det.

Anonym sa...

Nu tycker jag att vi taggar ner och funderar på hur Stellan satte nivån på diskussionen med rubriken på inlägget sam innehål med påståenden som innehöll både barn och handikappade.

Jag påpekade, helt i onödan samma sak som står i texten ovanför QR-koden varvid Acke försökte sig på en lustifikatiom som sparkade bakut. Tror nog att han kan ta det utan att Stellan behöver häva ur sig tillmälen som triggade min följdkommentar.

Jag tar tillbaka jämförelsen med svetsarleffe eftersom den haltar. Han sitter inte bara i fikarummet utan försöker faktiskt göra något även om det kanske inte går så bra.

Tack för mig.

Stellan sa...

Hahaha!

Anonym sa...

Jag tror att anonym är en sur Alex Schulman. För han är dum på riktigt.
Vännen från landet.

Acke (road) sa...

Tja anonym...... sparkade bakut. Det var väl snarare så att du inte förstod andemeningen med min kommentar. Lite kulturkrock tror jag, så att säga. Jag ville ju mer få fram mitt förakt för dom nya tidernas avarter. Att det är advokatknoddar som numera skriver instruktionsböcker. Kan du t.ex tänka dig att i instruktionsboken till min gummas nya bil så stod det att om man sticker en kniv genom ryggstödet så kan det orsaka kortslutning? Är det månne en lönnmördare som stämt Toyota då detta fenomen hindrat honom i dens yrkesutövning? Jag har medvetet undvikit att gå med i det ständigt uppkopplades skara,inte minst för den spårbarhet och i förlängningen skrämmande kontrollmöjlighet det ger storebror. Därför tycker jag det åxå är lite kul att häckla dom som aningslöst svalt det här. Men det gick tydligen inte hem. PUSS!

Lester Boré sa...

Acke.
Klarsynt analys av det repressiva samhälle vi lever i.

Koddington sa...

Heja Acke .
Hade just en diskusion me min kusin Å man(Vi) håller på få fnatt på hela samhälls utveklingen !!
Vet inte om sde var bättre förr ! MEN INTE FAN VA DE SÄMRE IAF!

..K..

Acke(fundersam) sa...

Koddington. Tror nog man grovt kan säga att materiellt var det sämre....... men mentalt/livskvalitet bättre.