tisdag 29 maj 2018

Definitionen av "bra"

Först kunde jag inte annat än skratta åt rubriken till Expressens krönika, men faktum är att även innehållet i krönikan är ganska muntert. Om än på ett annat sätt än skribenten tänkt sig.

Att kalla Lövens karriär för en framgångsaga är ju som att kalla Wasaskeppet för "en jävla schysst konstruktion".
Men anledningen till detta påstående är något så muntert som socialdemokratins fria fall i hela Europa.

Det är givetvis glädjande att folk äntligen inser vad denna destruktiva ideologi gör med samhällen, synd att det är lite för sent bara.

En ideologi som en gång i tiden grundades på tankar om solidaritet och godhet krävde ett stort mått av naivitet och dumhet för att få fotfäste.

Solidariteten och godheten är sedan länge borta, nu återstår endast naiviteten och dumheten. Uppbackad av en massa dogmer.

Knappast kan det ses som Lövens förtjänst att den svenska socialdemokratin klarat sig längre än övriga länders. Det får nog tillskrivas en särdeles lyckad hjärntvätt, samt ett extra stort mått av de två egenskaper jag nämnde sist.

31 kommentarer:

rocket goldstar sa...

Gillar du Expressen på riktigt ?
Är det så att vi har ett fall utan lösning ? Jag menar finns det ingen ärlig chans att få Sverige på fötter igen ?

Stellan sa...

Rocket,
Nej
Nej
Vet ej.

BITTERPITTEN sa...

Det är mycket fejk-news nu. Aftonbladet och Expressen är nog värst. Det är tur att det ska tas i med hårdhandskarna mot Fejk-news.

Stellan sa...

Det blir ju enkelt också, då det är dom själva som ska ta tag i det.

Björn Nilsson sa...

Vill man öka risken för hjärnblödning så kan man ju utsätta sig genom att läsa följande partiprogram.
https://feministisktinitiativ.se/valplattform-2018/

En framtida mardröm är ju att FI når riksdagen o socialdemokraterna kommer att dela makten med detta parti (om nu inte Miljöpartiet klarar 4%) eller kanske bägge.
Då om någon gång är landet i fritt fall...

Anonym sa...

Det gäller att anpassa sig efter situationen som min slöjdlärare aldrig sa....
Blir det ännu en gång den vänstra sidan som ska leda landet så får man sluta jobba och sätta sig in i det här med hur man maxar sina bidrag........
Eller inta ryggläge i nån park och myspunda sig genom dagarna

/Johnny Boy

Stellan sa...

Ni har inte glömt att det var Reinfelt som puttade landet ut för stupet va? Och att Kristensson satt med redan då...

Lester Boré sa...

Stellan.
Det här påbörjades innan Palme men Palme var den som lade, iom den mångkulturella inlagan i grundlagen samt en hårdare "marxistisk" socialisering av landet, grunden för den babyloniska koloni som Sverige är idag.
Samtliga ut det "professionella" politikerkastet sen femtiotalet har en del i detta.

Stellan sa...

Lester, du har så rätt. Reinfeld symboliserar den eskalerande takten för mig, ibland glömmer jag liksom av att det var lika illa när man var liten, fast då enbart i vissa områden.

rocket goldstar sa...

Det där med Reinfeldt var kul men roligast var ändå att Sverige varit skit i alla tider.
Nu finns det tyvärr ingen ångervecka på livet och taskiga beslut men nog fasen känner man skuld inför barn och barnbarn.
Men det är väl bara att acceptera ödet som bödeln sa till skökan.

Stellan sa...

Rocket, i dagens debatt tenderar man lätt att se att det är sossarna som gett bort landet till främlingar under senaste mandatperioden och glömmer helt bort att regeringen innan påbörjade detta enorma mottagande, så även jag. Det var det jag menade, inte att Sverige har varit skit i alla tider, för det har det ju inte. Och en gång i tiden fanns det ju även vissa fördelar med socialdemokratin, men russinen ur den annars rätt mögliga kakan är numera långt borta. Och jag menar, lyssna på Leffe när han snackar, kan du verkligen se honom som en man att leda en nation? Det gör han ju förvisso inte heller...
Redan innan den senaste tidens eskalering så har ju folkutbytet pågått under en mycket lång tid.
Det fanns ju som jag sa, områden som man absolut borde undvika efter mörkrets inbrott som vit gosse redan på åttiotalet. Det kom gäng med ungdomar från icke skidåkande nationer till vårt kvarter för att spöa upp oss enbart för att vi var svennar redan då.
Men den största skillnaden nu, är ju att det är mera utbrett och på fler orter, det går ju snart inte att undvika våldet, och det är väl du det kraschar på riktigt, om det inte har hunnit göra det ekonomiskt redan innan.
Folk tror ju fortfarande att dom är ett rikt folk. Hur kan man vara rik om man ligger back? Har man skulder så är man inte rik, man är fattig. Man kan för all del leva som om man vore rik, men har du lån på huset och cashar en hoj, så är skillnaden hårfin till att du faktiskt har lånar pengar för att köpa hojen.

Det är därför jag varken har Roadstern, Harriern eller Sluggern kvar...

rocket goldstar sa...

Du...Det var väldigt bra skrivet.
Som sagt, det är bra att du tar upp det där med Reinfeldt, vi ska inte glömma bort att det var ett jäkla liv på fotfolket innan förra valet och det handlade om att få bort alliansen, det kommer vara exakt samma gagg den här gången fast tvärtom.

Stellan sa...

Tack, Rocket.
Du har så rätt, och jag känner faktiskt en enorm orespekt för alliansen.

Lester Boré sa...

Stellan.
Ockupationen av Sverige/delar av Sverige är såklart ett problem men det är långt ifrån det enda problemet och det är heller inte grundproblemet. En del skulle säga att det bara är ett symptom och att det egentliga problemet ligger i att det svenska folket (och även andra europeiska folk) lurats och bedragits av en elit som vetat exakt vad dom gjort och varför.
Det är knappast en slump att det mest avkristnade och liberala landet i Europa är det som ligger längst fram i arbetet mot sin egen undergång.
Enoch Powell sa för femtio år sedan att britterna i det fallet, var i full färd med att tända sina egna likbål. Idag vet vi att han hade rätt och hans ord passar idag som beskrivning på de flesta europeiska folk.

Stellan sa...

Lester, det där med avkristnat. Vet att vi har olika åsikt i frågan, men på vilket sätt skulle "andra sidan till religionen" ha hämmat det här förfallet? Är det moralens sönderfall du syftar på? Den är ju kyrkan med och trummar fram. Håller du ett stort avstånd mellan kristendom och kyrkan.

Lester Boré sa...

Stellan.
Svenska kyrkan (och många frikyrkor) har nog egentligen inga religiösa "problem" eller vantolkningar av kristendom bland sina anhängare i allmänhet, däremot använder marxistiska och naiv-liberala agenter/företrädare för svk organisationen som en plattform för icke-kristen propaganda.
Visst finns det ett avstånd mellan kristendom och den högljudda delen av den moderna kyrkan.
Det finns ett stort motstånd mot detta inom kyrkan men precis som i nationen i övrigt så har kulturmarxistisk taktik och praktik gjort kyrkan sårbar och intern opposition måste välja sina strider noga för att inte utmanövreras.
Att avkristnandet har betydelse menar jag är därför att vårt samhälle bygger till stor del i grunden på kristna dogmer och om folket har en bred och djup förankring i dessa så blir nationens strupe inte lika blottad för kritiska teorier, ultraliberala irrläror, infiltration av myndigheter/organisationer osv.

Stellan sa...

Lester, det jag tänkte på är att de kristna dogmerna typ, vända andra kinden till och sånt trams underlättar för en offensiv motståndare att krossa det kristna folket.
Erkänner väl redan här att mina kunskaper i dessa dogmer är kraftigt begränsad du religion inte är mitt största intresse. Dey glädjer mig dock att kyrkans män delar mitt intresse för evolutionsförnekelse.

Lester Boré sa...

Stellan.
Kristendomens ambitioner om saker som t.ex "vända andra kinden till" handlar ju inte om att vara en hanrej som bara böjer rygg, snarare handlar det kanske om att vara den "större" människan...
Att dessa förmaningar fungerar utmärkt i stabila etniskt och kulturellt homogena miljöer vet vi redan, det är när dom tas ur sin ursprungliga kontext eller feltolkas (vilket manliga och kvinnliga 40-talistkärringar eller andra godhetssignalerande falska profeter ofta gör) som det blir galet.
Men visst, kristendomen är inte lika aggressiv till sin natur som islam är och därför har den helt naturligt svårt att försvara sig.
Den lutherska traditionen har kanske heller inte gjort att vårt försvar stärkts.
Luther hade dock teologiska poänger i sitt förhållande till andra folk.

Dasen sa...

Expressens definition av framgång är alltså att det gått mindre dåligt än för andra?!
Vad fint! Det är ju bra med en positiv inställning.
"Ebola epidemin var väldigt positiv eftersom långt fler dog av digerdöden".

Stellan sa...

Lester, det är, måste jag tillstå, just det fredliga och att vara en större människa som tilltalar mig framom barbari. Kanske jag går på julmässan igen nångång.

Dasen😂

rocket goldstar sa...

Öhhh...Är det inte dax att diskutera Uppdrag gransknings program om Fredrik Virtanen ?

Anonym sa...

Nej Rocket.
SVT är bara kulturmarxist-feministisk propaganda och fake news vet du väl? Inget som fritänkande dissidenter kan nedlåta sig att titta på.

/Das Anonym

rocket goldstar sa...

Njaaaaaaa...Tycker det är viktigt att få se båda sidorna av myntet. (Jag fattar skämtet/uppviglingen)

Lester Boré sa...

Das anonym.
Skönt att du finns här och agerar språkrör åt den infantila delen av befolkningen.

rocket.
Jag kollar inte på tv men du får mer än gärna berätta om programmet.

Kompmannen sa...

I princip alla stora tidningar släppte det sista lilla man hade kvar av källkritik, etik och självbevarelsedrift med orden "Meetoo, yes we am !"

rocket goldstar sa...

Du får helt enkelt kolla själv, det är ganska intressant.
Att Virtanen varit en gris tvivlar jag inte på men drevet har i mitt tycke varit väl hårt, fikarummshårt om du fattar, "Döda den jäveln" typ.
Som sagt det finns alltid två sidor av myntet och det är spännande och viktigt att ta del av båda.

Skinner Union sa...

SVT är toppen, men jag har inte tid att kolla på UG. Jag läste dock den här som behandlar samma ämne:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/6n0gGe/storsta-overgreppet-i-svensk-presshistoria

Den här krönikan på samma tema är hörvärd:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6917507

Kompmannen sa...

https://socialrecruiting.jobtip.se/samhallsbyggnadschef1

Någon?

Stellan sa...

Är det någon som har iphone och som lyckas kopiera text med skrotet utan att försöka hundra gånger?
I så fall kan väl den, eller nån med android göra kompmannens länk klickbar.

Kompmannen sa...

Nja det var nog inte så upphetsande som rubriken skvallrar om. Men att vara samhällsbyggnadschef på riktigt hade ju varit nåt.

Stellan sa...

Jo du! Jag har ju en del ideer i ämnet.