söndag 13 maj 2018

Livet långt ifrån SkogåsI lördags gick jag upp kvart över tre för att fara ut med vettarna med min kompis Conny. Att sitta på en sten i havet när solen går upp är vackert som i en saga. Det flög bra med fågel, men mest svärtor och dom får man inte skjuta. På den första bilden ligger det två svärtor bland vettarna.

På eftermiddagen tog jag en hojtur in till stan för att träffa min bardomskamrat Ted som var på Åland och körde Poker run med hoj. På vägen hem fick jag soppatorsk och sedan somnade jag i diket. På samma plats som jag låg och slaggade såg man en varg några timmar senare.

Sen var det kalas hos Björn och efter en del drickande ju kade vi loss hans båt ur dyn där den legat i hela vintern. Som vanligt strulade det mesta, blåslampan var i oskick, båten gick bara att backa med och lite sånt. När vi väl kom ut på fjärden så sprang det plastade aset läck utav helvete! Eckeröhingsten öste med ett embar medans Björn körde och vi andra drack, väl medvetna om att vi snart kunde drunkna. På bilden är det dock Eckeröhingsten som sitter vid rodret och myser i sina sjöriktiga myggjagare.

När vi väl dragit upp båten på en strand for vi hem till Björn igen och beundrade hans orginalkaross till en räv. Grabbarna drog på raggen framåt natten, men jag som är gjord av socker åkte hem och kvartade.

Idag ryckte jag strömming med min fru och tog premiärturen med Mildrid. Tror jag ska byta en förgasare eller nåt i kväll...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Pfft....fegt å jojja sill med styrenpulkan.Lite strömmingsflakes på Mildrid skulle lira fint med det spegelblanka.

/Johnny Boy

Lester Boré sa...

Men klimathotet då? Eller styrelsekvotering? Eller Ryska agenter? - Har du inte brytt dig om nåt viktigt alls i helgen?!
Skapligt brun livstil du visar upp! Du bryr dig säkert mer om dina egna barn än om vilt främmande människor också...
Fascist.

Stellan sa...

Lester, jag är övertygad om att du vet att jag tänker på sånt i stort sett hela tiden, dock med den motsatta infallsvinkeln mot vad gemene man har.

Unicum sa...

Undrar vem den gemene mannen är och varför han har motsatt infallsvinkel och hur du vet att han har det? Är du då själv ett unikum?

Stellan sa...

För att jag umgås med gemene man och tar del av dennes uppfattning om sin samtid. Nej, jag är inget unikum, jag har en annan uppfattning om väldigt många saker än vad gemene man har, det är allt. Jag tror att dom flesta inklusive jag själv är så inni helvete lurade.

Anonym sa...

Var lite fundersam vad det var för ras på hunden på bilden....

Micke

Borrelia é skit sa...

Själv skulle jag vara betydligt mera rädd för fästingar än varg ifall jag lagt mig att slagga ute i det fria. Eller kanske du menade att du gärna hade velat se vargen?

Dasen sa...

Fan vad nice livet på landet är!

Stellan sa...

Nä, fästingar skiter jag i, vargen klarar jag mig bra utan.

Borrelia é skit sa...

Se bara till att du upptäcker å behandlas mot Borrelia innan "biverkningarna" sätter in. För då blir det nog annan ton i skällan kan jag lova när mungipan hänger så jallon rinner ut eller du får bygga trike för att balansen är borta. Och det är inte alla som får indikeringsringarna så dom vet vad det är som hänt innan det är för sent.

Stellan sa...

Det låter inte jättemysigt att behöva ligga på rygg och dricka Jallo. Jag tror dig och beklagar att det drabbat dig, fast jag pallar inte att oroa mig för allt. Jag älskar att vara i naturen, så jag tar risken. Svetsrök eller strålning är inte heller hälsokost.

Buster sa...

Jag tänkte som du Stellan, och vi har ett fritidshus där fästingarna är lika elaka som på Åland. D.v.s. de bär ofta orsakar både TBE och Borrelia. Att plocka fästingar från kroppen är standardprocedur, men "risken är ju så liten" var vårt mantra. Men när min fru blev yr och mådde tjyvtjockt i flera dagar utan vettig anledning drog vi till hospitalet och där kom de fram till TBE. Hon fick en släng av afasi, kunde inte gå mer än ett par tre steg åt gången och fick vila i timmar efter varje försök. Fick ha alla persienner nerdragna eller ha dubbla solglasögon. Hon kunde inte heller vare sig äta eller dricka utan fick leva på dropp och var inlagd på sjukhuset en dryg vecka innan hon kunde äta igen. Sedan tog det tre månader tills hon kunde röra sig någorlunda normalt. När jag har pratat om detta med vänner och bekanta visar det sig att många känner någon som också drabbats och de flesta har inte kommit såhär lindrigt undan, utan har kvar de flesta symptomen efter flera år. Så jag har bytt uppfattning och offrat några hundralappar på att vaccinera resten av familjen. Man pratar oftast om Borrelia, men Borrelia och TBE är olika smittor som överförs på samma sätt och man kan bli lurad av Borrelia är behandlingsbart. TBE är det inte

Buster sa...

...och jag pallar inte heller att oroa mig. Nu när vaccineringen är klar slipper jag det.

Stellan sa...

Självklart är vi tbe-vaccinerade, Buster.