onsdag 4 juli 2018

Funderingar


Det har ju varit lite klent med fikande här ett tag. Anledningen till detta är att jag mentalt och andligt varit i Indien och försökt finna mig själv.
Nu gick inte det någe vidare, så vi fikar väl lite istället.

Jag och Björn har funderat på en sak...
Hur tillverkade man pressverktygen till bilar förr i tiden? Är det någon här i fikarummet som har koll på det? Med tanke på hur grejerna passar ihop så tror jag att dom är handfilade ur ett massivt stycke stål efter en skiss som satt uppspikad på väggen.

En annan grej som jag funderat på är hur man kan bli så tuff som Blackie Lawless i Wasp var?

En tredje grej som jag funderat på är Annie Lööf. Är det någon som känner till namnet på hennes ursprungsplanet, hur hon kom hit, och kanske främst varför?

Men viktigast är förstås hur man pressade raggningsbilar förr.

21 kommentarer:

Fiskeper sa...

Annie Lööw eller va fan hon heter kommer ifrån självmordsbältet i småland. Jag bodde där i 11år ca . Självmordsbältet döpte mina vänner det till när dom var och hälsade på.
Jag kom därifrån med livet i glädje

Stellan sa...

Fiskeper, på Tellus alltså? Det låter otroligt.

Fiskeper sa...

Nä småland. Värnamo för att vara exakt det är nog en planet oxå 😂

Dasen sa...

När den lynnige pastor Fred Phelps var lite putt på Sverige så kallade han kungen för "the king of fags" och kungabarnen för "drippings from the devils penis". Jag tror att Annie härstammar från samma källa.

Dasen sa...

Haha, det här är ju för jävla roligt: Fler Usa-baptister som ogillar Sverige.
Som vanligt briljerar jänkarna de med sina omvärldskunskaper: Flaggan blev visst den danska, någon skall i avsky för Sverige kasta bort sin schweiziska fällkniv, Kyrkan äger 80% av landet och de 2% av svenskarna som går till kyrkan gör det för att kröka, runka och ha satanistiska orgier.

Fränt!

http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=44379

Stellan sa...

Hahaha! Jag ska fan bli baptist!

BITTERPITTEN sa...

Nej Blackie Lawless ser inte tuff ut. Clintan och John Wayne såg tuffa ut. Däremot låter WASP väldigt tuffa.

Gunnar sa...

Stellan - Varför ska du bli baptist? Bättre att bli kristen, då får man kröka, runka och ha sataniska orgier.

För övrigt ska jag gå ur kyrkan. Jag tillhör de få som tycker att kyrkan faktiskt fyller en funktion, jag har på nära håll sett kyrkan stötta folk genom riktigt svåra perioder. Därför har jag, trots att jag är ateist, valt att hänga kvar och betala några tusenlappar per år, om inte annat för att kyrkor är ganska vackra byggnader.
Men igår var det droppen när en domprostjävel drog igång kyrkklockorna för att störa Thomas Gürs anförande under Almedalsveckan. Totalt jävla efterblivet. Kyrkan är så jäkla noga med kärlek till alla, men när en fullt nykter samhällsdebattör framför saklig och underbyggd kritik mot samhället, då tolereras det inte av kyrkan. Ärkebiskop Antje Jackelen har flera gånger fått mig att överväga att gå ur, men nu var måttet rågat. Blanketten är ifylld och skickas med posten idag.

Lester, du är ju en kyrkans man - vad är dina reflektioner över detta?

Lester Boré sa...

Gunnar.
Som du förstår så har jag ingenting till övers för varesig Hermansson eller Hermanssons handling.
Det blir ju lite "trångt" att redogöra för min hållning till kyrkan och mina reflektioner över det som hänt inom ramen för vad som är möjligt i fikarummet, men...
Jag anser att kyrkan (västerländska kyrkor i allmänhet och SvK i synnerhet) av idag är en produkt av vänsterpolitiska och liberala värderingar som inte har någon egentlig/självklar koppling till kristen tro.
Många av kristendomens företrädare av idag är mer eller mindre propagandister för deras egen/systemets definition av "mänskliga rättigheter", "allas lika värde" osv. - Deras propagerande för Kristus och sanningen är i princip obefintlig annat än som fernissa på deras ofta fullständigt sinnessjuka uttalanden eller handlingar.
Det finns dock många intelligenta och sanna människor inom det kyrkliga systemet, tyvärr är det, precis som för intelligenta och sanna människor utanför kyrkan, svårt för dessa att göra sig hörda och få en plattform. Det senare resulterar naturligtvis i att Svensson, som oftast inte är kyrklig annat än när det kommer till förrättningar, tror att hela kyrkostrukturen besitts av marxistiska galenpannor vilket såklart är ett problem och dessutom är det inte sant.
Andra vatikankonciliet och kyrkokongressen i Uppsala -68 skulle vissa hävda är en stor del i detta och andra skulle kanske hävda att reformationen i sig var starten...

Stellan sa...

Gunnar, jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att sitta i kyrkorådet i kommunen av en nykter person som följt mig genom debatten.
Jag tackade givetvis nej, och förklarade givetvis varför och att jag gått ur kyrkan av samma skäl.
Han hade full förståelse för mina argument.

Runka går ju bra ändå...

Björn Nilsson sa...

Men varför svarar ingen på frågan om pressverktyget då?
Nu har jag läst alla inlägg o ingen har varit i närheten att svara på Stellan´s fråga!

Lortgris Garpenberg sa...

Såg tuffingarna i Furuvik för några veckor sedan och jäklar va bra WASP är!
Tyvärr hade Blackies pung växt mycket sista åren så skrevsågklingan fick inte plats.

Stellan sa...

Wasp är jävligt bra! Såg dom för tio år sedan. Då hade Blackie ett jättetufft mickstativ av skelett som han svajade på! Grynhårt!

Björn L sa...

Pressverktygen!!!!!

Gunnar sa...

Tack Lester.
Det var ungefär som jag trodde.

Anders sa...

Pressverktyg vetefan
Blackie ingen aning
Men en sak vet jag, Annie Lööw kommer från planeten UrAnus!!!!!

Lester Boré sa...

Mycket "hat och hot" mot Annie...

Stellan sa...

Och hatprat!!

Göth sa...

Hade äran att träffa Blackie för ett par veckor sedan, och han börjar minst sagt bli sliten. Så pass att det knappt går att se skillnad på han och Kikki Danielsson.

Stellan sa...

Göth, men Kicki har i alla fall inte sågklingor i skrevet... Eller det vet jag inget om egentligen...

Henka sa...

Angående pressverktygen så hittar Google detta: https://www.quora.com/What-are-the-dies-used-to-stamp-car-bodies-made-of