torsdag 12 juli 2018

Som i en drömLyckades pricka in en helt perfekt kväll att fara ut i havsbandet och ropa in lite säl med min vän Conny igår.
Det är inte ofta som havet ligger så här platt där ute, och det behövs inte mycket vind för att det ska vara omöjligt att komma iland på sälholmen.

Nu ska det kokas sälolja till Connys båthus och Björns kultändare, samt sys upp fina byxor av sälskinn.

8 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Sälbyxor o sälolja låter ju bra.
Men vad gör man av köttet då?
Grillar man det eller går det bara till hundar o katterna på ön.
Om man äter det vad smakar det?
Skarv smakar väl fågel men vad smakar säl?

Stellan sa...

Minst dåligt smakar det om man röker det.
Säl tycker jag påminner en hel del om lever om man inte röker den.

Acke sa...

Mmmm..... lever..... GOTT!

Stellan sa...

Vill du ha sälkött, Acke?

öjje sa...

Bra jobbat :)

Anonym sa...

F*n vad snabb du är, nyss var du på Street week!
Tänkte föreslå att du pratade med en ”Duster” när du ändå var på plats. Där går det nog att återfinna en av alla ”anonyma”.
/1966

Stellan sa...

1966, tror du att det kan vara så illa? Jag vet inte mycket om honom mer än att han verkar ha en fin värdegrund, tveksamt intellekt, och ett stort hävdelsebehov, Jag har inget som helst intresse av att tala med honom då inget kostruktivt skulle komma ur det samtalet.
Däremot så var det svårt att prata med någon i depån utan att dom tog upp sitt förakt för den mannen som en punkt dom önskade avhandla.

Acke sa...

Kunde vara kul att prova! Det måste ju finnas några fina bitar på en sån åxå. Lever är faktiskt en av mina favoriter. Stuvad eller panerad..... alltid med lingon.. värdens godaste krydda...Kanske knepigt att få över köttet hit utan att det har utvecklats ett rikt djurliv i det?