måndag 13 augusti 2018

Vallebussen
Som man har saknat att få tanka en riktig van! Trump och jag kommer att säkerställa att vi får någon form av klimat även i framtiden.

Bilen i övrigt är en rörmokares våta dröm, med snurrfotöljer, biltelefon och stege på bakdörren. Den har stått i många år men efter en smärre bromsrenovering gungar jag harmoniskt fram på landsvägarna.
Visst, jag fick en tvåa på en bromsslang, men en sån byter man ju lätt mellan Sommar med Ernst och Allsång med Gry.

Det enda smolket i glädjebägaren är att det är en Dodge och inte en GM. Dodge tillhör ju som alla vet samma koncern som en gång hade Simca under sitt tak. Det kan ju tänkas att jänkarna gärna plankade av en del spjutspetsteknologi från sagda fabrikat. För att som har sett stötstångsvinkeln mot lyftarna på en 318 framstår det ju som ett mirakel att man ens tar sig till Hugo Anderssons lanthandel utan en grundlig motorrenovering. Men vem vet kanske en 318 är som humlan, den begriper inte hur illa det är ställt med fysiken.

Den uppmärksamme noterar att det även är ett dörrmonterat resevhjul på bilden från besiktningshallen. Jag kan inte med ord beskriva hur jävla dumt det är att montera ett 30kilo tungt hjul på den dörren som man hela tiden öppnar. Dessutom över dörrhandtaget och med ett par rejäla bult rätt igenom dörrskinnet.
Det må vara hur åttiotalsrätt som helst, men hjulhelvetet ska bort!

15 kommentarer:

Preben sa...

Så vackert att man blir tårögd även om jag skulle önska mig en Ford.

Anonym sa...

”King of the road” härligt att mullra runt i amerikansk skåpbil, skönt när skatt/försäkring känns billigt jämfört med att tanka....
Ser ut att va i fint skick.Saltar dom vägarna på Åland?

/Johnny Boy

Stellan sa...

Nej för fan, inget salt! Bilen är rostfri.

Kompmannen sa...

Kassettbandspelare! Du får skaffa en hållare till alla fibbankassetter. Micke

Acke(fundersam) sa...

Supermodern åxå... med walkie-talkie... finns inte i Frölunda ännu. Det är dyrt va ?

Gunnar sa...

Att det är en Dodge känns mer som en bonus. När jag jobbade med sanering hade vi åtta stycken Dodge-vanar, flera av dem gick ständigt överlastade med spolaggregat, elverk och massor av verktyg. Körde man med vattentanken tom kunde man ibland klara sig precis under maxvikt, men oftast hade man en kubik vatten med sig och flåbusekörde mellan rödljusen som om det inte fanns någon morgondag.
På alla år var den enda driftstörningen en rasad slutväxel på en av bilarna, det var på jourbilen som inte helt överraskande kördes hårdast, var mest överlastad och gick flest mil. Annars inskränkte sig felen till ständiga bromsbyten och snedslitna framdäck.
Chefen hade dock en GMC Vandura som användes som personbil. Inga verktyg, ingenting. Bara fiskörning. Den trillade ständigt i bitar, droppen var nog när hjulbultarna gick av och vänster framhjul trillade av - på en ett år gammal bil.

Personligen gillar jag ju Ford, men Ford-vanarna från den här tiden är så orimligt fula så om jag skulle köpa våldtäktsbuss blev det en Dodge.

Gunnar sa...

Förresten, när du gnisslar om Dodges innehav av Simca. Hur ställer du dig till Chevrolet Matiz?

widahr sa...

Hade en Dodge Van, -89:a med sprut, ett tag, saknar den faktiskt 😊

Björn Nilsson sa...

Om du nu ändå skall ta bort reservdäcket från bakdörren så kanske du kan passa på o shopa den också.
Passa på att bättra på lacken med lite flamor medan du ändå håller på.
Har man en custom murkla som privatbil så bör ju yrkesbilen ha lite customtricks också!

Stellan sa...

Acke, det är en telefon som fungerar utan vägguttag, skapligt high tech, men ganska billigt.
Gunnar, det var glädjande att höra! Chevrolet Matiz ja... Jag vill bara gråta.

BITTERPITTEN sa...

Har haft både Dodgevan och Chevavan, och jag anser att Dodgen är rejälare än Chevan. Cheva måste ha världens sämsta elsystem.
Sen är det ju tråkigt att dom där vanarna bara finns i handikapputförande.

Stellan sa...

Bitterpitten, jo växla är ju så kul så man vill gärna slippa en växellåda som gör det.

Björn L sa...

Men chevavanen måste väl ändå vara att föredra som hantverkarbuss? Den utstrålar ju liksom maskulinitet och kompetens emedan chryslerkoncernen ju som bekant främst för tankarna till lättja och sodomi.

Anonym sa...

Vad är det för spännande funtioner på instrumentbrädan? Förmodar att hålet är där du dockar in den innan du väljer ifall du är Normal eller BI innan du aktiverar push/pull

Conny Sundberg sa...

Dodge! 👌🏿