måndag 19 november 2018

FN

Det här är ju så sjukt så att man har svårt att tro att det är sant. Men dessvärre verkar det ju vara det.
Men det är en sak som jag inte riktigt fattar med det här migrationsramverket.

Hur kommer det sig att inte SD tog upp detta innan valet?

Att FN gör en sån här grej, och att dom andra är med på det, det kan man ju begripa(även om det här avtalet verkar obeskrivligt sjukt), men att inte SD och AFS tog upp det är ju helt obegripligt.

Var dom förda bakom ljuset? Visste dom inte om det? Eller är dom helt enkelt med på noterna?

Det bästa vore ju om någon kunde berätta för mig att det är fejk news, men jag är rädd för att det inte är det.
Kansliengelska är knappast min paradgren så jag har lite uppförsbacke i det här fallet.https://rosatraktor.com/2018/10/06/sverige-begar-sjalvmord-den-10-december-skriver-medlemslanderna-under-fns-migrationsramverk/

57 kommentarer:

Tomas Larsson sa...

Han må ha rätt eller fel jag lägger ingen värdering i det men en sak som slår mig är att alla såna här sanningssägare och tyckare har ett swishnummer eller ett kontonummer som dom vill att man ska stötta dom med. Dom har väl gratis FB konto eller en gratis blogg!

Stellan sa...

Det är helt sant det!
Gillar du mitt arbete? Swisha mig dina pengar så att jag kan fortsätta...

Anonym sa...

Oj då!
"Dokumentet är skrivet på kansliengelska, men jag understryker hur viktigt det är att du som vill veta vad detta innebär ändå försöker ta dig igenom det. Det är otroligt viktigt att känna till vad detta handlar om."

Synd bara att Rosa traktorn (och Samnytt) inte lyckats förstå vad dokumentet handlar om. Deras beskrivning av dokumentet är grovt felaktig och har yttest lite med textens verkliga innehåll att göra.

Och nej jag kommer inte att översätta hela texten åt er och på varje punkt motbevisa påståendena. Förstår ju att det här kommer att ses som att jag inte vet vad jag pratar om att jag inte kan "bevisa" det jag säger, men då får det väl vara så då.

Men jag uppmanar dig verkligen Stellan att försöka hitta någon ytterligare källa för tolkning av byråkrattexten, det är viktigt att ta reda på fakta innan man blir upprörd.

Med vänlig hälsning,

Das Anonym

Elake Lindgren sa...

@ Das Anonym.
Jo godtrogenhet har ju funkat bra genom historien....
Jag väljer att vara orolig, då jag av erfarenhet vet att djävulen brukar sitta i detaljerna...
Skönt att du slipper oroa dig.

Stellan sa...

Das Ano, men kanske du kan ge en hint om vad det är som rosa traktor missuppfattat?
Säkert finns det ju någon anledning till varför vissa länder inte vill skriva under, och varför media inte velat tala om det.
Jag får väl försöka traggla mig igenom det i alla fall.

Anonym sa...

http://meritwager.nu/allmant/finland-om-global-compact-for-safe-orderly-and-regular-migration-fns-migrationsramverk/

Preben sa...

Att AfS inte talade om det spelar ju ingen större roll, de kom ju ändå inte in i riksdagen, SD däremot borde ha tagit upp detta; men just det, de är ju nya nya moderaterna.

Lester Boré sa...

Ironi?

Stellan sa...

Lester👍😂

Stellan sa...

Om man läser Merit Wagers tolkning via länken ovan, så låter det ju inte så farligt.
Det farliga blir väl när man vill vara bäst i klassen. Det kommer Sverige vilka vara, och Finland kan mycket väl haka på...

Preben sa...

Sverige försöker alltid (dumma som de är)att vara bäst i klassen. De gångarna jag har provat det och lyckats, har det alltid resulterat i extrajobb.

Lester Boré sa...

Bibbi bangar också migrationsöverenskommelsen.
Tänk så mycket kritik han kommer att få...😂

Lester Boré sa...

Pga detta känner jag mig lite som ett barn på julafton...
Fan vad jag ser fram emot att se om den gamla fyllbulten och människohataren Junker vågar sig på att ta ton mot etnostatschef Netanyahu.

Stellan sa...

Nä du,Bibbi behöver inte skriva under.

Stellan sa...

Konstigt ändå att inte Bibbi vill skriva under. Jag har ju fått insinuationer om att detta inte alls är nåt att oroa sig över.

Stellan sa...

Jag har läst en del nu, men det får räcka för i kväll.
Så mycket meningslösa floskler på ett och samma ställe var det länge sedan jag såg. Men nån svår "kansliengelska" har jag inte sett ännu.
Jag har heller inte fått uppfattningen om att detta skulle ha någon som helst reell betydelse för ett land som Sverige, dom gör ju redan allt det där. Förstår dock att statsmän som bryr sig om sitt eget folk ratar svamlet.

Jag har dock inte läst allt ännu, men jag kan sova i natt i alla fall.

Anonym sa...

Se där ja Stellan, när du väl sökte upp fakta istället för... ja vad det nu är Samnytt och Rosa traktorn håller på med så klarnade bilden en smula. Bra det. Hoppas du fick en god natts sömn.

Das Anomnym

Stellan sa...

Das ano, Ja man trodde ju liksom att det mest var msm som höll sig med fejk news, men tydligen förekommer det från båda hållen. Chockerande!

Lester Boré sa...

Das Anonym, Stellan.
Jag har inte läst avtalet och har ingen uppfattning om detaljinnehållet men att ett avtal vars andemening är att "migration är positiv för världen" skulle vara bra eller önskvärt är helt orimligt eftersom det är falskt och bygger på ett felaktigt antagande i grunden.
Men men, ni får väl stämma upp i We shall overcome på FN-dagen. - För egen del tar jag gravöl och tänker på hur mulligt det är med riktig mångfald.

Lester Boré sa...

Das Anonym, Stellan.
En grej till...
Om det inte, iom ett ja till avtalet, föreligger en risk för att den etniska sammansättningen i ett land kommer att förändras på ett sätt som gör landet mindre homogent så hade Netanyahu inte ställt sig utanför.
Israels nej till avtalet är talande.

Anonym sa...

Hehe, inte det minsta chockerande Stellan!

Das A

Stellan sa...

Lester, jag skrev väl knappast att jag var positivt inställd till avtalet va?

Jag ville ju veta om det faktiskt var så illa som det påstods, och det verkar det ju inte vara.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag menade inte att du var positiv till avtalet, jag vet heller inte om Das Anonym är positiv till det, jag ville bara göra en poäng av att det inte kan vara vettigt öht med tanke på att det bygger på en tes om att "migration är positiv för världen" - en tes som bevisats vara felaktig gång på gång.
Så det var inget påhopp, snarare ett uttryck för att jag tyckte det var fint att ni via avtalet kom varandra så nära på nåt vis. 🤓

Elake Lindgren sa...

SMHI säger att det ska bli -2 och sol i helgen...
Dom är ju ett statligt institut,så det måste va sant.
Skönt👍👍

Patrik sa...

Tjena,
Jag har skummat avtalet och vad jag förstår handlar det om Migrering. Alltså när folk flyttar på ett ordnat sätt. Till exempel om jag söker ett jobb i USA så ansöker jag om ett arbetstillstånd och uppehållstillstånd. När eller om jag får det så kan jag flytta dit. Och då säger avtalet att jag skall ha samma rättigheter som dom boende har.

Det handlar alltså inte om flyktingar som på ett oordnat sätt flyr eller flyttar över gränsen. utan om migranter. Detta görs klart bland annat på sidan 2 under avsnitt 4. "Refugees" hamnar under en separat lag som heter "International refugee law" och den behandlas inte av detta dokument.

Patrik sa...

För övrigt så skulle du Stellan hamna under detta avtalet då du faktiskt räknas som Migrant... Efter som du Emigrerat från Sverige till Åland. Så det är ju positivt för dig att du faktiskt kommer ha ett internationellt avtal som säger att du skall ha samma rätt som alla andra Ålänningar...

Lester Boré sa...

Och att Stellan, som svensk medborgare, ska ha samma rätt som alla finska medborgare i Finland är alltså rätt och självklart?

Stellan sa...

Patrik, jag är ju av den åsikten att jag inte alls tycker att jag borde haft samma rätt som ålänningarna hade vid tiden för min flytt hit.
Jag tycker att det är fullständigt absurt att jag hade kunnat flytta hit och leva på bidrag tex.
Nu är ju Åland tack och lov så pass sunt än så länge att man har en lag om hembygdsrätt. Denna lag begränsade mig i fråga om vart jag fick köpa tomt, rösta i lagtingsval osv. En mycket bra lag som jag hoppas man är klok nog att behålla.

Jag ska givetvis inte som nyinflyttad ha samma rätt till jorden som folket som den tillhör.

Patrik sa...

Det tror jag nog att Stellan tycker är en självklarhet, att han skall kunna göra allt och åtnjuta samma rättigheter som sin granne. Eftersom enda skillnaden är att han är född i Sverige och grannen är född i Finland... Dom betalar samma skatter, Har samma skyldigheter mot staten och samhället. Arbetar under samma förutsättningar. Driver företagen under samma lagar o.s.v...

Men ni kanske tycker att han skulle ha inskränkta rättigheter? Inte kunna köpa Jaloviina på Alco. Att barnen inte har rätt till finsk skola. Sjukvården skulle vara stängd för familjen? Att möjligheten att starta egen firma skulle inskränkas o.s.v..

Patrik sa...

Okej då hade jag fel :-)

Lester Boré sa...

Patrik.
Du är skapligt svartvit i ditt resonemang.
Du får det att låta som (och du kanske tror det också?) att det enda alternativet till full och oinskränkt rätt till värdfolkets system och gemensamma skulle vara ett liv i träldom?

Patrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Patrik sa...

Nej det tror jag verkligen inte på. Men man får skilja på sak och sak. Migrering är en kontrollerad form av flytt. Vet inte hur Stellan gjorde när han flyttade till Åland men jag har förstått att han fick ansöka om tillstånd att köp tomten och skolgång till barnen o.s.v.. Vilket är helt OK för det är det som migrering handlar om. En kontrollerad och planerad flytt från ett land till ett annat. Och där är det helt klart landet som man flyttar till som sätter upp spelreglerna och ställer kraven på dig när du ansöker innan dom godkänner dig.

Men när du väl har fått tillståndet att flytta dit så är det klart att du skall ha samma förutsättningar som alla andra. Samma skyldigheter, samma möjligheter...

Tar vi den andra delen som jag tror att du avser. Människor på flykt som kommer från krig eller av ekonomisk själ till ett land. Så är det självklart att man inte med automatik skall ha alla fördelar som finns i mottagarlandet bara för att man knallar över gränsen. Där tycker jag att det skall ställas krav på motprestationer för att kunna åtnjuta välfärden och eventuellt kunna få ett medborgarskap.

Stellan sa...

Patrik, jag vet inte vem du skriver till riktigt, men jag svarar som jag tror, att första stycket är riktat till Lester, och sedan byter du och riktar dig till mig?
Jag förstår inte varför jag som utfört en kontrollerad form av flytt ska åtnjuta befolkningens rättigheter, men om jag flydde från ett krig så ska jag inte det?
Jag menar tex, att jag borde inte alls kunna komma hit och låta staten försörja mig genom exempelvis arbetslöshetsersättning. Vill jag flytta hit så anser jag att det borde vara ett krav på att jag skaffar mig ett arbete först. Varför ska Ålänningarna behöva offra sin välfärd åt någon som inte har varit med och betalat för den.
Att jag inte ser det det som en självklarhet att jag ska ha rätt till alla rättigheter betyder inte att jag anser att mina barn inte ska få gå i skolan eller få sjukvård, jag lever ju och skattar här. Det finns ju olika rättigheter, det behöver ju inte vara allt eller inget. Som jag skrev så är hembyggdsrätten ett bra exempel. Alla har inte enbart åsikter som gynnar den egna personen. Det finns större värden än mina förmåner.

Stellan sa...

Jag måste få ställa en fråga också, Patrik.
Oavsett vad du tycker om tex, svartjobb, så har du ju någon form av moralisk ståndpunkt kring ämnet.
Låt säga att man utför ett arbete åt någon, på sin fritid, och tar betalt rakt ner i fickan.
Är detta lika rätt/fel för en inflyttad svensk, som en i född ålänning?

Anonym sa...

Så här står det på Skatteverkets sida i Svea.
”Hobby

Om du får överskott av din hobbyverksamhet, det vill säga att du tjänar pengar på den, ska du betala skatt för det.

Skattereglerna om hobbyverksamhet kan bara användas om verksamheten inte ska beskattas i inkomstslaget näringsverksamhet eller i inkomstslaget kapital.

Hobby räknas till inkomstslaget tjänst, och i princip alla inkomster från hobbyverksamhet är skattepliktiga. Du deklarerar överskottet av hobbyverksamheten i din inkomstdeklaration på blankett T2 (SKV 2051).

En hobby är

något du utövar på din fritid
inte din huvudsakliga försörjning
inte arbete som du utför på uppdrag av någon annan.
En hobby kan till exempel vara hemslöjd, biodling, trädgårdsodling, djuruppfödning, jakt, fiske, hästsport eller kulturell verksamhet”


Jag personligen har nog missat detta, måste nog börja skatta för mina fritidsintressen :(
Det har ju hänt att man sålt ett fordon med några dunsingar upp.....

/Johnny Boy

Patrik sa...

Stellan, Det är inte så att jag inte alls håller med dig, Det är klart att man har krav på sig när man flyttar till ett annat land. Och flyttar man till ett annat land för att leva på arbetslöshetsersättning så hoppas jag att ansökan gallras bort tidigt i processen.

Normalt i processen för att kunna migrera till ett annat land så ingår frågorna om försörjning och möjligheten till arbete, socialt skyddsnät o.s.v.. Inlägget som du har skapat handlar om ett avtal i FN som skall säkerställa migranters rätt vid godkänd migration. Reglerna och kontrollerna för flytten sätts av landet du vill flytta till.

Vill inte Ålänningarna offra sin välfärd för att du skall flytta dit och gå på arbetslöshetsersättning så är det upp till dom att säga "Tack men nej tack" till din ansökan. Dom har inga skyldigheter att släppa in dig i landet.

Och detta är även svaret på frågan om varför "Du som har gjort en kontrollerad form av flytt ska åtnjuta befolkningens rättigheter, men om jag flydde från ett krig så ska jag inte det?". Det är olika regler som används.

Sista frågan om svart jobb är en slam krypare.

Min moral säger att om man jobbar svart, vitt eller ”tjänst mot gentjänst” för någon på fritiden så är det ingen skillnad om du är Ålänning, Dansk eller inflyttad svensk.:-)

Lester Boré sa...

Patrik.
Jag hoppas verkligen att du är här för att stanna.
Kul med en bra diskussion. (Trots att jag medverkar lite halvdant.🤓)

Stellan sa...

Patrik, min moral säger att det är värre om en inflyttad jobbar svart på sin fritid. Detta på grund av samma anledning som mina tidigare resonemang. De som har byggt upp det aktuella samhället och bestämt lagar och regler, har varit gästfria och generösa nog att låta mig bosätta mig på deras mark. Då bör jag inte visa otacksamhet genom att smita från skatten som finansierar det aktuella samhället.
Men, alla kan ju inte tycka lika...

Patrik sa...

Stellan jag svarade aldrig på om det var okej eller inte att jobba svart.. Bara att det inte var någon skillnad på var du kom ifrån. ;-)

Lester borsè, jag har smygläst diskussionerna under många år. Stannar nog några år till :-)

Stellan sa...

Patrik, jag vet, vad du ansåg om svartjobb ligger inte i mitt intresse. Du svarade på frågan och jag är nöjd med det.

rocket goldstar sa...

Vilken härlig diskussion ! Patrik är den nytändning som fikarummet behöver.

Anonym sa...

Idag har riksdagen röstat igenom en lagskärpning gällande barnäktenskap, alla tidigare undantag gällande äktenskap ingångna i utlandet är bortplockade. Sverige har tydligen världens strängaste lag inom området nu (enligt SVT-Rapport i alla fall), det är inte så tokigt tycker jag.

/Das A.

Stellan sa...

Das A, det som är tokigt är väl att behovet av lagskärpningen finns i Sverige år 2018? Säger en del om hur det fantastiska samhälle som byggts upp, nu har raserats.
Enligt SVT, låter i mina öron som enligt Samnytt i dina😂.

Olle sa...

Stellan ibland blir det bara lite för mycket. Lite skärpt eftertanke skadar nog inte.

Läser man de 23 bärande principer som finns i dokumentet lite snabböversatt så står där:

Mål för säker, ordnad och regelmässig migration
(1) Samla in och utnyttja exakt och uppdelad data som grund för bevisbaserad policy
(2) Minimera skadliga påtryckningar och strukturella faktorer som tvingar människor att lämna sitt ursprungsland
(3) Ge noggrann och snabb information i alla stadier av migration
(4) Se till att alla invandrare har bevis på juridisk identitet och tillräcklig dokumentation
(5) Förbättra tillgängligheten och flexibiliteten i vägar för regelrätt migration
(6) Underlätta rättvisa och etiska rekryterings- och skyddsåtgärder som säkerställer anständigt arbete
(7) Adressera och minska sårbarheter vid migration
(8) Spara liv och skapa samordnade internationella insatser för sknade invandrare
(9) Stärka de transnationella åtgärderna mot smuggling av migranter
(10) Förhindra, bekämpa och utrota handel med personer i samband med internationell migration
(11) Hantera gränser på ett integrerat, säkert och samordnat sätt
(12) Stärka säkerheten och förutsägbarheten i migrationsförfarandena för lämplig screening, bedömning och hänvisning
(13) Använd migrationsfängelse endast som en sista utväg och arbeta för andra alternativ
(14) Förbättra konsulärt skydd, hjälp och samarbete under hela migrationsprocessen
(15) Tillhandahålla tillgång till grundläggande tjänster för invandrare
(16) Stöd migranter och samhällen för att uppnå full integration och social sammanhållning
(17) Eliminera alla former av diskriminering och främja bevisbaserad offentlig talan för att få en uppfattning om migrationen
(18) Investera i kompetensutveckling och underlätta ömsesidigt erkännande av färdigheter, kvalifikationer och kompetenser
(19) Skapa förutsättningar för invandrare och människor som lever utanför sitt lands gränser att fullt ut bidra till hållbar utveckling i alla länder
(20) Främja snabbare, säkrare och billigare överföring av överföringar och främja ekonomisk integration av invandrare
(21) Samarbeta för att underlätta säker och värdigt återvändande och återinträde samt en hållbar återintegrering
(22) Fastställa mekanismer för överföring av sociala trygghetsrättigheter och intjänade förmåner
(23) Stärka internationellt samarbete och globala partnerskap för säker, ordnad och regelmässig invandring

Det är väl inget konstigt och inte speciellt uppseendeväckande att man ska behandla människor på ett människovärdigt sätt och att man får ta med sig de förmåner man intjänat som gäst i ett annat land.

Lester Boré sa...

Olle.
Om det du skriver är sant så säger ju det någonting helt annat än vad Patrik sa att avtalet gällde.
Enligt ditt inlägg så handlar ju avtalet om samma kategori människor vi översvämmats av på senare år...
Jag menar, varför ska legala migranter smugglas hit och varför pratar man om att försvåra människosmuggling om det är legering migration som avses?
En av er har fel.
Jag går och poppar popcorn, återkomme straxt.

Se punkterna 5, 6, 8, 9, 10, 13, 16 och 19


Jag förstår att du tycker att avtalet (om det nu lyder så som du gör gällande) är bra. Det hade man liksom kunnat gissa.

Lester Boré sa...

"...legitim migration..." ska det naturligtvis stå.

Stellan sa...

Olle, jag hittar en tolkning av en text som verkar oerhört oroande om den nu stämmer. Jag lägger upp denna och ställer frågan hur det kommer sig attinvandringskritiska partier inte reagerat på detta. Jag avslutar inlägget med frågan om rosa traktorns tolkning av texten helt enkelt kan vara fejk news...
Vart blev det "helt enkelt för mycket" för dig?
Vart saknade du min eftertanke?

Jag vidhåller det jag skrev i kommentarsfältet. Överenskommelsen är inte så farlig som jag först trodde, men helt förödande för ett land som vill visa sig bäst i klassen. Det här är den perfekta ursäkten för politiker att fortsätta byta ut sitt folk.

Olle sa...

Jag saknade skärp eftertanke i den artikel du hänvisar till som refererar till en översättning och tolkning som även den med bara grundläggande kunskaper i engelska förstår är fel och avsedd för att tjäna andra syften.

Lester nu skriver inte jag utan jag gör en mer eller mindre ordagrann översättning utan att korrigera eller lägga värderingar.

Vad jag tycker likaväl som vad du tycker uttrycker vi nog bäst själva så du kan nog poppa en ganska lång stund och leta dina antagonister bland de stackars majskorn som vägrar förändra sin form.

Stellan sa...

Olle, då förstår jag.
Eftersom du påbörjade din mening med mitt namn, utgick jag givetvis från att det var min text du avsåg. Mitt namn ter sig ju enbart förvirrande i sammanhanget nu när man vet att det var rosa traktorns text du kommenterade.
Inte helt enkelt det här med att ha fikarum på internet...

Lester Boré sa...

Olle.
jag letar inga antagonister. Jag konstaterar att två helt olika tolkningar som står i motsats till varandra inte kan vara sanna - en av dom måste vara felaktig.
Är du av en annan uppfattning?
Tycker du att Patriks tolkning också är rätt?

Patrik sa...

Jag tror att ni missar vad avtalet handlar om. Olle har helt rätt i den översättning han delar. Det står så i dokumentet. Men vad ni missar är vad det handlar om. Jag ska försöka förklara igen :-)

Definitioner.
Flykting (Refugee) = Person som kliver över en gräns och ber om skydd och hjälp. Detta är dom människor som har kommit under dom senaste åren.

Migrant = Person som sökt och fått tillåtelse att stanna, arbeta och bo i landet.

Varför behandlar man raderna som Olle skriver om i avtalet? Vi tar två exempel.

Clark är 25 år och bor i LA i USA. Hans föräldrar äger en hotell kedja som är värd 1 miljard kronor. Clark har aldrig gjort ett ärligt handtag under hela sitt liv. Men han träffar en svensk tjej och vill flytta till Stockholm. Han ansöker om att få flytta hit får tillåtelse att komma, och flyttar in hos flickvännen. Han kommer dom närmaste 40 åren att leva på pappa och mamma. Statens inkomst på Clark är eventuell moms på konsumtion som han gör här.

På andra sidan har vi Mani han är också 25 år jobbar som utvecklare i Afghanistan på ett företag som heter Ciclum. Han flydde från kriget och bor just nu i ett tält i Grekland. Eftersom han jobbade mycket mot svenska företag så skulle han vilja komma hit. Han ansöker därför om att få komma hit som migrant. Han beviljas detta och när han flyttar till Sverige så hjälps han att komma in i samhället med en lägenhet, svenska utbildning och pengar till mat och kläder. Sammanlagt så får han 600000 kr av staten. Efter 2 år så får han sitt första arbete på ett lager utanför Jönköping. Han tjänar 28 000 kr i månaden. Staten får tillbaka varje månad sociala avgifter på ca 8800 inkomstskatt på ca 6500 och moms på konsumtion på ca 4750. Alltså får Staten 20050 kr i månaden och har då på under 36 månader fått tillbaka dom 600000 som man har lagt på Mani. Resterande 37 år är ren inkomst till staten. Han kommer troligtvis att byta jobb till utvecklar igen och går då upp i lön till 50000 i månaden. Statens inkomst går då upp till 32273 kr plus 7000 i konsumtions moms.

Det avtal som FN har tagit fram säger egentligen att båda dom här killarna skall ha samma möjligheter i sina nya länder. Spelar inte någon roll om du kommer från USA eller Afghanistan. Du skall ha samma rättigheter om du får tillåtelse att flytta in i landet

Kan en flykting bli en migrant?

Ja det kan man. När man begär uppehållstillstånd och får det beviljat så är du migrant men det är inte samma sak som medborgare. Det finns olika nivåer av uppehållstillstånd. Det finns tillfälliga som är tidsbegränsade och då har du rätt under en begränsad tid att uppehålla dig i landet och arbeta. Men du har inte svenskt personnummer eller pass. Du har inte rätt till alla förmåner kan inte köpa saker på kredit o.s.v.

Sedan kan du få permanent uppehållstillstånd. Då är du välkommen att stanna på obestämd tid. Men du är fortfarande inte Medborgare vilket gör att du fortfarande saknar svenskt pass o.s.v. Det är först när du är Svenskmedborgare som du får alla rättigheter.

Då kommer nästa fråga vad är en EU-migrant? Varför får dom sitta utanför ICA? Dom har ju inte ansökt om tillstånd… Detta har med EU och rätten om att fritt kunna flytta mellan länder i Europa.

Egentligen så är det ingen skillnad på ett svenskt pensionärs par som bosätter sig i Spanien vintertid, och en rumänsk tiggare som sitter utanför ICA. Båda har rätt att flytta sig till andra länder inom Europa. Sedan så är det ett jävla skit beteende som borde lagstiftas bort. Men det är ett annat ämne. 

Lester Boré sa...

Patrik.
Tack för en förklaring.
Tycker fortfarande att det verkar sämst iofs...
Fokus verkar vara att "staten" ska tjäna pengar på främlingarna? - Som om det skulle vara bra med en stat som vår.
Jag återfaller till mitt tidigare uttalande om att Netanyahus hållning är talande och om man känner staten Israel så förstår man varför han avböjer.

Stellan sa...

Om man läser ramavtalet med öppna ögon så är det snarast skrivet så att man vill göra migranter av "flyktingar" och med stöd av avtalet kan man motivera varför man måste hämta folk från deras länder. Givetvis kan man inte låta dessa stackars människor falla i klorna på giriga flyktingsmugglare.
Det finns naturligtvis en anledning till att flera länder inte tänker skriva under.

Jag hör redan Soraya Post gapa om att vi måste hämta dom förtryckta romerna i Bulgarien, vi har ju åtagit oss detta i och med ramavtalet.

Anonym sa...

Kan dom inte skriva på ett avtal där man kan skicka "hem" Soraya Post istället?

A. Nonym

Preben sa...

Äntligen en Anonym som säjer nåt vettigt. :-)

Sam B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.