onsdag 21 november 2018

Rutramar
Nu hålls jag med dom invändiga rutramarna. Det är fan mycket pyssel att choppa ett tak.

Falsen i ovankant fick vikas ut för att jag skulle komma åt att sträcka plåten och ändra radien, sen sickade och knackade jag tillbaks falsen.

Bakkant blir ju roligast...

18 kommentarer:

Dasen sa...

Är det något fel med att använda Plastic Padding?

Stellan sa...

Nä, men det måste ju svetsas dit nåt att plasta på.

Dasen sa...

Det blir grymt, även utan PP. Imponerande att få till nervevbart där det inte suttit ngt sådant förut.

Magnus W sa...

Vi kirunacabbade en Ascona en gång. Den var gul och brann ganska bra när vi svetsade fast stolen i det murkna golvet med gasen. Det ska finnas en VHS-kassett med en 15-minutersbrinnut på Beckis någonstans, jag minns att hjulen stod och slapproterade i D på tomgång när vi brännt klart (automat var nog inte det vanligaste på en Ascona B förresten).
Hursomhelst så vet jag att vi lekte med tanke på att taksänka först. Men nu när jag ser hur mycket jobb det hade inneburit så undrar jag på vilka grunder vi lät bli då. För någon större insikt hade knappast. Kanske var det bara så att taklöst lockade mer (allt kvinnfolk som skulle tråna efter en åktur ni vet).

Stellan sa...

Trånade dom då??

Hasse sa...

Du var mig en händig pöjk!

Magnus W sa...

Inte vad jag minns och det här hände sig ju på den tiden då dagboken inte riktigt var överfull av erotiska bravader som om Asconan levererat så borde det satt spår. Men det här var ju ett bra tag innan Volvo gjorde ljusgul till en poppis färg med T5-R så det kan ju ha berott på det.
Ägaren, Peter, hade inte bara dålig smak när det gällde gamla Oplar utan även motorcyklar. En väldigt ful han hade var en GSX750 som folierades (han var väl före sin tid) med marmortejp a la pizzeriabord spå 80-talet. Den hade också ett custom instrumenthus (marmor!) som nog kan ha börjat sitt liv som brödlåda. Den börnade han med på Bike Weekend i Västerås vilket var extra kul då ha prickade en rot som åt sig ner i gummit och gav det helt nya däcket en unik form på slitbanan. Detta hände naturligtvis på campingens gräsmatta, fast just det gjorde inte så mycket eftersom det var liksom så det skulle gå till på den här tiden. När jag skriver detta kommer jag på att det nog var denna Bike Weekend som jag inte hade något tält och fick sova i skinnstället. Och skinnställ en regnig sommarnatt är inte på långa vägar lika bra som ett tält och då är ett tält tämligen värdelöst även detain

Lortgris Garpenberg sa...

Lortgrisen diggar skarpt dessa garagemekarbilder med bankade plåtbitar,svetsning och sånt!
De där politiska debatterna är han alldeles för korkad för att förstå sig på.

rocket goldstar sa...

Magnus w: Dra fler historier för sjutton gubbar !!!
Lortgris: Samma här, är väl för ego helt enkelt, jag har ju tom satt barn till världen utan att ägna en tanke åt domedagen.

Stellan sa...

Hahaha! pizzabord!! Man längtar ju bara efter mer historier om denne man!
Lortgris, samma här.

Stellan sa...

Rocket, dom kommer att tacka dig för din egocentrering en vacker dag.😉

Björn Nilsson sa...

Då Kirunacabbar är ett återkommande kärt tema i denna blogg så har jag en fråga till alla er som någon gång i livet yxat till en.

Målbilden för alla kirunacabbar verkar alltid ha varit att det täckta könet skulle mot uppvisande av en sådan bil bli så imponerad att de skulle gå med på lite erotisk aktivitet.
Tyvärr verkar ju inga av de publicerade berättelserna stödja denna bild av effekterna av uppvisande av en Kirunacabb.
Så ni med erfarenhet av denna biltyp kanske kan svara på frågan som jag ställer mig, blev det mera ligg med en sådan bil än de 18/20-åringar som gled runt i mera traditionell raggarbilar med tak, typ volvo 240-245 eller SAAB 900?
Om det inte blev mera erotiska utsvävningar i denna biltyp, i vad bottnar den vanföreställningen ifrån i så fall?


Lester Boré sa...

Jag vill inte vara den som är den men...
Det heter "Det TÄCKA könet".

Mvh
Sten Stenson Steen

Sura sa...

När vi höll på som värst och byggde turbo bilar vid 20 års åldern, så hade vi en gång en tanke på att tak höja en bil bara för att alla höll på och taksänkte.
Tur att vi gav upp den tanken, för helvete vad ful den skulle ha blivit....

rocket goldstar sa...

Det TÄCKA könet 🥩
Vad dricker allmogen i afton ? På tal om mutta.

Lortgris Garpenberg sa...

Rocket:
Mustascherna spelade i grannbyn och självklart skulle det drickas hårdrocksdrickan numero ono,Jack Daniels...huvet känns som det ligger kvar inuti trumsetet nu på morgonen efter.

rocket goldstar sa...

Lortgris: Är du som jag så håller bakfyllan i sig i två dagar, fördelen med det är att måndagen blir jäkligt behaglig.
Själv drog jag fyra starkpangare i går, det gör mig behagligt avtrubbad och man slipper bakfylla.
Målet i mitt liv är att bli en renlevnadsmänniska men det är lättare sagt än gjort. Lyckats vara nikotinfri i tre månader och det är jag lite mallig över, skulle vara fint om man kunde skippa sponken permanent också men det verkar marigt.
Vem vet, det kanske är viljan att bli en bra människa som är drivkraften i livet ?
Nu ska jag dammsuga och torka golven i baracken, trots att jag både är gift och man. (har penis alltså)

Gunnar sa...

Lester har ju helt tappat konceptet. Klart att det heter ”det TÄCKTA könet” i nya Sverige. Förresten är det inte bara könet som är täckt, det är ju varenda millimeter hud - utom möjligen ögonlocken.