lördag 1 december 2018

Då kärnfamiljen var något positivt.


15 kommentarer:

Togga T sa...

Nu får man diplom för att ha forskat om kossors rättigheter. Tider förändras.

Lenny Kottke sa...

Jahaja...

"För att moder skall komma i åtanke vid samfundets prisbelöning, böra hon och hennes man tillhöra den svenska stammen i vårt land, vara medlemmar av friska familjer samt hava minst 4 livskraftiga, andligen och kroppsligen friska och välskötta barn i åldern 4-14 år"

Ja, det kan ju vara ett ideal.
Tycker jag känner igen det idealet från förr, men jag kan ju ha fel.

Lester Boré sa...

Stellan.
Kärnfamiljen är alltid något positivt.

Lenny Kottke.
Blev du rädd?

Stellan sa...

Lenny, du har helt rätt, det är från förr, 1924 står det på diplomet.
Att belöna sin stam betyder inte att man vill andra stammar något ont. Det stod dom fritt att dela egna diplom.

Lenny Kottke sa...

Lester:
Jo, Ideal a´la Tyskland 1930-ish skrämmer mig lite, det får jag erkänna.
Jag känner ju till hur det blev.

Lester Boré sa...

Lenny Kottke.
I Tredje riket fanns det åtminstone en hel del vettiga ideal, det kan man inte påstå om det liberala efterkrigseuropa/USA direkt...
Eftersom du känner till "hur det blev" pga av de tyska idealen så kan väl du berätta det för mig? - Om du ska dra in förintelsen så ser jag givetvis att du kopplar den på ett rimligt sätt till de ideal som rådde under tiden. Det duger alltså inte att säga nåt i stil med "Eftersom Hitler idealiserade det tyska, det romerska och det nordiska så måste alla judar, zigenare osv dödas."

PS.
Det ovanstående hade jag sannolikt blivit fängslad för i bl.a Frankrike, Kanada och Tyskland (snart i Sverige också om det liberala tyranneriet får fortsätta) det kan vara nåt för fikarummets besökare och framförallt dom anonyma att fundera på.

Lenny Kottke sa...

Lester:
Om du anser att Hitlers "Tredje rike" innehöll en hel del vettiga ideal, då har vi nog inte mycket utbyte av någon diskussion.

Som sagt, jag känner till hur det blev....

Du får gärna försvara Hitler och hans idéer om du vill, det är ditt val.

Anonym sa...

Lenny K:

Tycker ändå det är lite skönt att Lester kommit ur som nazi på riktigt senaste året eller så. Förnekar förintelsen, diggar Hitler och säger rakt ut att han vill avskaffa demokratin.
Det var så jädra tjötigt förr när han skulle hålla på och snirkla omkring och låtsas att han ville "debattera" och "diskutera", tror fan till och med han sade vid några tillfällen att han tyckte det var så himla intressant med folk som tyckte annorlunda.
Nu vet vi hur han ser på oliktänkande. In i gaskammaren med dom bara!

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elake Lindgren sa...

Anonym och Lenny...
Skärp er, nu är ni ju bara larviga.

Stellan sa...

Det är ju helt fantastisk att allt ska kopplas till Hitler och förintelsen.
Jag lade upp ett fint diplom från en svunnen tid, där en kvinna hyllades för att hon gjort något bra.
Visst, 1924 så nämnde dom inte allas lika värde, transbarn eller rasifierade finländare i varannan mening, men det betyder inte att man ville göra lampskärmar av andra människor för det.

Preben sa...

Lite läskigt att normer/värden som fanns innan hbtq-certifiering, regnbågsfamiljer,konstgjord befruktning och globalisering pr. automatik blir nazistiskt.

Lester Boré sa...

Lenny Kottke.
Självklart fanns det goda exempel på sund idealism i Tredje riket! - Att du anser att det är meningslöst att prata med någon som hävdar det är väldigt konstigt.
Jag fattar ärligt talat inte ens vad du menar när du insinuerar att just den tyska idealismen som rådde under "Hitler-eran" skulle vara anledningen till något som är outtalat men som jag antar ska uppfattas som dåligt?
Menar du att ideal som t.ex en frisk befolkning, en sund syn på sexuallivet eller arbetarrätt skulle vara dåligt?
Finns det anledning att misstänka att folklig solidaritet vars andemening var att inte låta dom "svaga" hamna utanför är dåligt?
Är det den dåtida regimens kamp mot och utrotandet av social misär som du anser vara förkastlig?
Att regimen tog tag i missbruksproblematiken bland de tyska arbetarna, i avsikt att låta barn få en trygg och human uppväxt - är det dåligt?
Tanken om att viktiga samhällsfunktioner som t.ex banker ska vara statliga och tjäna folket istället för att förslava folket, är det en dålig tanke?

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag är nästan mållös.😂
Förintelsen måste definieras innan någon (det gäller samtliga människor) kan förhålla sig till saken och såvitt jag minns har vi aldrig pratat om den saken i detalj härinne...?

"Diggar Hitler" säger du. - Du måste utveckla det. Givetvis finns det många sidor hos en statsman, vissa är beundransvärda o vissa är förkastliga. Förhållandet mellan de båda kan givetvis variera, en del statsmän har övervägande goda egenskaper medan en del inte har några goda egenskaper alls. Hitler är inte ett undantag från detta.

"Avskaffa Demokratin" ja...
Jag hävdar att den liberala parlamentariska demokratin är en bluff som kommer att gå i graven. Det är inte en konstig uppfattning och det har ingenting med nationalsocialism i sig att göra på annat sätt än att Hitler var av samma uppfattning.
Hitler tyckte även om konst men jag anser inte att Klas Mosel eller Bengt Ågerup är nationalsocialister pga den gemensamma nämnaren. - Gör du det?

Dom två sista meningarna i din kommentar säger mycket mer om dig och din förmåga att tillgodogöra dig information via text än vad det säger om mig.