söndag 2 december 2018

Så där då?

Efter att vissa förfärades över det fruktansvärda diplomet som jag lade upp från en svunnen och tydligen mycket oetisk tid, så lägger jag här upp lite härliga moderna tankar.

Nog är det moderna tankesättet betydligt humanare och finare?

27 kommentarer:

Togga T sa...

Nån som vet om folkutplåningsförespråkande professorn har egna barn?

Wizzard sa...

Det finns några stammar aboriginals som tagit beslut om detta och lever efter det måttot..

Anonym sa...

Det finns redan alldeles för många finnar. Clearasil är överskattat

Stellan sa...

Raderade inlägget med kromlisterna efter att jag kom på att Hitlers paradvagn hade kromlister, och vi vet ju alla hur det gick när han for omkring och vinkade i den.

Lester Boré sa...

Den som på riktigt blir förvånad av detta har väldigt mycket kvar att lära och en mycket lång väg kvar att gå för att förstå den värld vi lever i. - Självklart har den förvånade, trots sin avsaknad av förståelse, full rösträtt och en garanterad plats i det demokratiska systemet.
Förklaringarna till de sinnessjuka tankegångar som kärringen stoltserar med finns tillgängliga för alla och envar... det gäller bara att våga öppna pandoras ask.

Stellan sa...

Hörde på yle nyss att trots att barnafödandet går ner i nästan hela Europa så sticker Sverige ut med att barnafödandet ökar. Anledningen till detta var enligt yle den kraftiga invandringen till Sverige från länder där man skaffar många barn.
Det var väl i alla fall en glad nyhet!
Nu är det inte bara foliehattarna som inser att svenskarna snart är i minoritet i sitt eget land.

Björn Nilsson sa...

Om nu invandrarna integreras i ett samhälle med höga energibehov och hög miljöbelastning så förstår jag inte hur blir det bättre om dessa människor kommer från ett annat land?
Om nu klimatflyktingar och integreras i vårt konsumtionssamhälle, hur minskar det den totala miljöbelastningen då?
Det bästa för miljön borde ju vara att stänga gränserna till länder som har hög miljöbelastning och låta dessa länder dö ut pga minskat barnafödande, då borde ju världen i stort bli bättre över tid...

rocket goldstar sa...

Nu jävlar trillade polletten ner, foliehatt är något bra alltså 👍🏻
Var Hitler verkligen glad i drängaglädje ?

Acke sa...

Rocket...... han var skitglad i drängaglädje. Titta bara på alla guldprydda han omgav sig med.

Kompmannen sa...

Björn, du har en mycket bra poäng där. Du borde ställa just den frågan till tanten i fråga.

rocket goldstar sa...

Acke: Hitler var alltså skitglad i drängaglädje... Fasen vad rolig kommentar 😀

Lenny Kottke sa...

Inte för att det direkt har med detta inlägg att göra, ja, litegrann kanske, men det här är ju tänkvärt.
Märkligt att de inte kontaktat Lester Boré i frågan, det är ju han som har alla svar.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dkP4R/thunberg-varldens-ledare-beter-sig-som-barn

Lenny Kottke sa...

Hör till saken ( och ovanstående inlägg ) att Greta Thunberg tydligen pratade som tvåa efter FN-ordföranden på mötet, och hon har också blivit inbjuden av Arnold Schwarzenegger för att vara med att diskutera klimatförändringar..
Och ingen har ännu inte bjudit in Lester Boré?

Lenny Kottke sa...

Som en kommentar om själva grundinlägget så må jag väl säga att det är en ganska så stor skillnad på om en befolkning byts ut genom att den Finska ( i detta fallet då ) inte skaffar barn i "tillräcklig mängd" , relativt att en / flera befolkningsgrupp/er utrotas aktivt ( se HitlerTyskland )?
Eller tycker du Stellan att det är på samma nivå?
Ta som ett exempel bara, Finnarna reproducerar sig inte i samma mängd som de dör ut, vi säger så.
Om då Finland vägrar inresor / nya medborgare / från andra länder, då kommer ju faktiskt Finlands befolkning dö ut och försvinna inom X antal år, eller hur?
Är det då bättre att Finland är en öde nation ( "Vi stoppade allt invandringen! " ), än att Finland lever vidare med nya medborgare?
Jag förstår att det blir jobbigt att tänka nu, det är ju inte bara svart / eller / vitt.
Du får väl fråga Lester till råds....

Togga T sa...

Lenny: Så nu graderar du olika sätt att önska utplåna ett folk?

Lenny Kottke sa...

Togga T:
Nog är det väl viss skillnad på att aktivt avliva en folkgrupp, relativt att en folkgrupp inte reproducerar sig själv i sån mängd att det föds fler än det dör?
Eller anser du det som samma sak?

Stellan sa...

Lenny, jag håller med om att det är tänkvärt att man låter ett skolkande barn som man gett klimatångest tala inför FN. Vi tycker troligen att det är tänkvärt av helt skilda saker, du och jag.
Visst kan det anses betydligt mildare att föra en politik som gör att ett folk plötsligt upphör att föröka sig, än att slå ihjäl dom. Resultatet blir dock detsamma.
Det är enligt min mening helt sjukt att se det som något positivt att ens eget folk dör ut, och till råga på allt anse att det beör ersättas av ett annat folk. Ett folk som dessutom är helt olikt det befintliga.

Det var inte ett dugg jobbigt att tänka på dina frågor, jag kan bara se en förklaring till varför du tror att jag skulle anse det.

Preben sa...

Läste också att operasångarskans dotter har utnämnts till Jesus efterföljare i en kyrka i Landskrona, så varför gå i skolan?

Förstår inte heller att det ska vara bättre att byta ut befolkningen genom att göra så folk inte har råd eller tid med barn än tvångskastrering.

Lester Boré sa...

Lenny Kottke.
Varför dessa infantila frågor?
Att vilken vuxen människa som helst passar bättre än ett barn, som dessutom haft en ytterst komplicerad uppväxt, som agitator i FN är ju tvivelsutan men när du ställer frågan så blir det tydligt att detta nu är personligt.
Roligt och intressant. - Det kan bli jobbigt när man inte har tänkt igenom sina ställningstaganden ordentligt.
Ditt tjat om att jag ska tillfrågas och bjudas in på olika sätt, en slags överdriven protest och en spelad insikt, tyder på en bitterhet som återfinns hos överbevisade eller tillrättavisade barn.

Det du skriver om Finland bevisar bara att du inte förstår särskilt mycket om saken. Du tyck definitivt inte förstå att en regim kan styra olika saker. Den kan skapa incitament för barnafödande, underlätta familjebildning osv, men den kan också atomisera ett samhälle, försvåra familjebildning, minska nativiteten och på olika sätt påverka befolkningen på ett bedrägligt sätt.
Det är ju knappast så att ett folk, helt utan påverkan, upphör att existera/slutar att skaffa barn.
Det som pågår i västvärlden är ett "mjukt" folkmord. - Dvs att resultatet av den rådande politiken blir att olika folk decimeras avsevärt.
Att det är så borde man ju vara medveten om när man ger sig in i ett liknande samtal? - Om man har för avsikt att inte bli en driftkucku i sammanhanget.

Jag har dessutom lite frågor till dig, eller det är snarare ett antal konstateranden baserat på din egen publika inlaga...
Du menar att det viktiga är att Finland är befolkat. Av vilka det befolkas är helt oviktigt för dig sålänge någon bor och verkar där.
Med den hållningen så skulle man kunna fråga sig varför du inte tar livet av dig och testamenterar ditt boende och dina ägodelar till en "nyanländ" som inte har någonstans att bo och inga ägodelar? - Det är ju helt oviktigt vem som bor i ditt hus, huvudsaken är ju att nån bor där.
Tror du att t.ex samernas huvudintresse är att den samiska kulturen förs vidare av icke-samer eller tror du det samiska folket vill överleva som en etnisk grupp?
Om alla svenskar utplånas spelar ingen roll, sålänge någon äter sill på svensk mark på midsommarafton?
Det danska folket dör sotdöden men det är lugnt sålänge det finns ett antal somalier, kubaner eller eskimåer som kan rycka in och äta smörrebröd och dricka tuborg...

Sam B sa...

Det kanske vore ännu bättre om Svenskar, Finländare och andra rika länder slutade skaffa barn helt och andra stannade hemma så att sjukdomar, krig, svält och annat otäckt utrotade dom.

Häpp! Jag löste just överbefolkningsproblemet!

Mer pest och farsot åt folket.

Togga T sa...

Lenny: Tanken att vilja utplåna ett folk är ren ondska oavsett metod men sen är det ju såklart mindre lidande på individnivå att utföra det på ofödda.

Men varför stanna på folknivå? Kanske har mänskligheten kommit till vägs ände och förtjänar att utplånas? Kanske är dags att släppa fram andra arter som någon anser har mer rätt att vara där vi nu är?

Är du beredd att avsluta ditt familjeträd frivilligt då eller ska det behöva ske medelst tvång?

Lester Boré sa...

Lenny Kottke verkar ha lämnat byggnaden...?

Anonym sa...

Lenny: Om nu Finlands befolkning själva skulle besluta sig för ditt scenario, varför skulle dom inte få vilja göra det i så fall?
Varför skulle dom tvingas att bli en minoritet, i sitt eget land?

Mvh Skogåsbon

Lenny Kottke sa...

Lenny has left the building, konstaterande att han pratar för döva öron, och att ingen här egentligen är intresserad av att diskutera saker och ting.

Här ska man hålla med Lester, och tycka att han har alla lösningar på allt.

Lester styr uppenbarligen åsikterna här, och hur mycket han än pratar om att det är kul att diskutera, så kör han på med sina invektiv mot de som anser annat än honom.

Och Stellan, din kommentar om att man gett ett barn som "uppenbarligen lider av klimatångest" möjlighet att tala inför FN är ett problem, vad ser du för problem med det?

Det är ju trots allt barnen som ska ta över den planeten vi gamla gubbar lämnar till dom.

Vi får väl se om Lenny kanske kommer tillbaka, tveksamt med tanke på den trånga åsiktskorridor som är här.

Stellan sa...

Lenny, du har missförstått betydelsen av ordet åsiktskorridor.
Ingen här har hållit med varken dig eller Lester, så hur du får det till att han skulle styra här är en gåta för mig, vilket även gäller för hur du kan anse dig tala för döva öron.
Om FN ska ta in utomstående talare bör väl detta vara kunnigt och välutbildat folk som forskat på området(båda sidor) och inte aktivister utan annan kunskap än den media förmedlat. Att aktivisten dessutom är ett barn borde alla förstå vansinnet bakom. Hade man tagit dit ett gossebarn som påstått att mänsklig påverkan av klimatet är en myt hade säkert reaktionen varit en helt annan.

Adjö.

Lester Boré sa...

Lenny Kottke.
😂
En dålig ursäkt för en dålig sorti.
Du svarar inte/replikerar inte på nåt av det som skrivs direkt till dig utan istället skriver du en text där du bl.a påstår att jag använder mig av invektiv...
Eftersom detta påstående kommer från dig så ber jag dig att påvisa var jag använt mig av invektiv?
Ditt bittra påstående om att du talar för döva öron är komiskt. Om du trodde att du kunde locka till djupare förståelse för din ståndpunkt med den där argumentationen så tror jag att du måste tänka ett varv till.
Jag har heller inte presenterat några "lösningar", det enda jag gjort nu senast är att krossa dina extremt dumma teorier om vad som är bra och rättvist. - Något som uppenbarligen fick dig att gå i barndom...vilket du förmodligen tycker är bra eftersom barnen ju är världens framtid.

Bye bye.👋🏻

Lester Boré sa...

Lenny Kottke..
Vem var det förresten som ansåg att det var meningslöst att prata med någon som anser att det fanns goda ideal i tredje riket? - Apropå att jag enligt dig inte vill samtala/diskutera alltså...😂